Hírek

Mercedes-KA U12-es fiú csapata hagyomány őrző nemzetközi tornán vett részt Mödlingben

2015. április 16. 23:13
 

 
 

2015.04.11.-én a Kecskeméti Mercedes- Benz Gyár Kosárlabda Akadémia U12-es MitugrÁsz csapata utánpótlás tornán vett részt Ausztriában, Mödlingben, ebben a szezonban immár második alkalommal. A tavalyi 1. hely után most keményebb ellenfelekkel találkozva az ezüst éremig jutottak.

 

Az első mérkőzést az utazás után kicsit álmosan kezdte a csapat. A Bruck gárdája ellen az első negyedben alig sikerült kosarat szerezni, és a védekezésben is voltak hiányosságok. A második félidőben viszont szerencsére „felébredt” a csapat és nagy hajrával 43-26-os győzelemmel zárta a mérkőzést.

A következő mérkőzést a Kapfenberg ellen játszotta a MitugrÁsz, mint később kiderült a csapatban voltak U14-es játékosok is, így az elzárásokkal tarkított játék érthető módon meglepte a kecskeméti együttest. Ezen kívül azonban a kihagyott ziccerek és a kevés lepattanó okozta a MitugrÁsz vesztét. Az utolsó negyedben szépen játszott a csapat, az addig elmaradt lepattanókat megszerezték, javult a védekezés is, a dobószázalék viszont sajnos nem, így a végeredmény 34-42 arányú vereség lett.

Az utolsó meccset a vendéglátó Mödling ellen játszotta a gárda, akik igen agilis védekezést mutattak, valamint extra dobások is bejöttek a csapatnak. A MitugrÁsz csapatával fej-fej mellett haladva izgalmas, harcos meccsen a kecskeméti csapat hozta el a győzelmet, és ezzel együtt megszerezte a második helyet is. Az eredmény 27-29 lett.

A fiúk a torna végeztével Sopronba utaztak és a helyiekkel folytatták a felkészülést egy edzőmeccs keretében. Az utazás és az előző napi mérkőzések fáradalmai után a csapat teljesítménye 91-61-es vereségre volt csak elég, de a színvonalas játék ebben az esetben is jól szolgálta fejlődésüket.

Edzők: Lakosa Zsolt, Fekete Imre