Hírek

Nemzetközi tornán vett részt az U14 fiú csapat (Zagrab, Sibenik)

2018. szeptember 01. 22:34
 

 

A Horvátországban túrázó Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia U14-es korosztályos csapata eddig két mérkőzést játszott. A kecskeméti akadémisták először szoros mérkőzésen kikaptak a Cibona Zagreb csapatától, majd nagy küzdelemben verték a Sibenik fiataljait.

A Cibona ellen az első negyedben kerültek hátrányba az akadémisták, utána már egyenrangú ellenfelei voltunk a patinás klub utánpótlás csapatának. Szombaton a kecskeméti kosarasok a Sibeniket végig vezetve győzték le, pedig ebben a korosztályban az ellenfél erősebnek számít, mint a zágrábi csapat. A horvát játékosok sok hárompontossal tudták szorossá tenni a mérkőzést, az egyegyező kecskeméti akadémisták ellen.

Eredmények:
Cibona-Mercedes KA U14 70-63
Sibenik-Mercedes KA U14 67-69
Edzők: Lakosa Zsolt és Bindics Gábor

"A horvátországi túra harmadik napján délelőtt volt idő egy kis strandolásra. Játékosaink a csoportokba verődve fedezték fel a környék strandjait. Este újra mérkőzés. A vendéglátók nagy fogadkozással, elszántsággal készültek a második összecsapásra. Rosszul esett nekik, hogy egy magyar csapattól szenvedtek vereséget. Végül is ez Drasen Petrovic szülővárosa. Lépten-nyomon az ő emlékeivel találkozunk az utcákon. Szobrok, terek csarnokok vannak elnevezve róla. Most az ő szabályaik szerint játszottunk. (Mi két ötössel az első félidőben, ők szabadon cserélve) A "7-es" labda maradt (nálunk 6). Szerencsére a hármasaik nem ültek, igaz mi is változtattunk kicsit a védekezésünkön. Meglepetésükre a mérkőzés még biztosabban nyertük, mint az előző nap. Kicsit elkeseredve vették a horvát fiatalok és vezetők tudomásul, hogy ez egy jó magyar csapat. A végeredmény 71-45 a javunkra. Régóta járunk ide, ritkán sikerült nyernünk, ilyen arányban még soha. Érdekesség, hogy jó pár éve pont Dario Saric (NBA sztár játékos) fémjelezte korosztályt sikerült két vállra fektetnünk. A mieink azóta is büszkén emlegetik ezt az estét.

Negyedik nap

SK Drazen Petrovic - Mercedes-KA 69-59

"Mindenki pályára lépett és egyenlő időket játszott.
Az egész torna nagyon hasznos volt a fejlődés és a csapatépítés szempontjából.
Élményekkel teli térünk haza."

Lakosa Zsolt edző